Jag har tydligen varit på en palestinsk terrorkonferens i Malmö, enligt uppgifter i tidningarna. Själv märkte jag inte av någon terrorism, om man inte räknar in kritiken mot Israels olagliga ockupation av Västbanken. Kritik som jag delar.

I stället för terrorister samtalade jag under hela dagen med människor som på olika sätt jobbar för rättvisa och mänskliga rättigheter. Särskilt minns jag mötet med Mariam Jaja, chef för den palestinska miljöorganisationen The Arab Group for the Protection of Nature, APN.

Organisationens motto är: ”För varje träd som bosättarna förstör, planterar vi tio nya.”

APN bildades i början av 2000-talet. Fram till och med i dag har organisationen återplanterat över 2,5 miljoner olivträd och fruktträd på ockuperad mark. APN

Organisationen jobbar med att stödja befolkningen i Palestina som lever under ockupation, att skydda, upprätthålla och etablera ett självbestämmande över deras naturresurser och mat. Samtidigt som man stärker försvaret för civilsamhällets organisationer och deras miljöansträngningar på en regional och global skala.

Låter inte som terrorism i mina öron.

Läs mer här om APN:s kampanj här: