INNANFÖR

Nytt projekt: Innanför

Jag tror att jag har en viss talang för att få folk att prata; om sina liv och om hur det var och hur det blev. Sedan 2018 har jag samtalat med närmare 300 människor, först folk som överlevde Förintelsen, sen deras barn och slutligen människor som fördrevs och fördrivs från Palestina. Det har hittills resulterat i tre poddar och två böcker.

Nu funderar jag på ett nytt projekt och jag skulle vilja ha din hjälp. Idéen är att prata med människor i orten, det vill säga de som vi i det vita medelklass-Sverige ständigt är upptagna med att prata om, men sällan med. Dig vill jag prata med, lyssna på din historia och lära av dina erfarenheter.

Du kan vara ung eller gammal, talar du inte svenska fixar jag en tolk.En idé är att installera en pod-studio (ett bord två stolar och två mikrofoner) på en lämplig plats, så vet du någon som har en hörna i ett kontor eller i en föreningslokal att hyra ut så är jag intresserad. Eller så åker jag hem till dig och sätter upp utrustningen.

Hör av dig om du vill vara med. Vill du veta mer eller har idéer? Du når mig här eller på 0734444776. Projektets namn är ”Innanför”.

Foton: Cato Lein • Montage: Stefan Axel Larsson

Vill du komma i kontakt med Bernt eller boka honom? Lämna ett meddelande här.

7 + 10 =